Sormikoukkuvedon MM-kisat Kyläkaupalla

Kyläkaupan Keskustorilla kisataan sormikoukkuvedon MM-tittelistä lauantaina ja sunnuntaina 26.-27.9.2020. Kilpailu alkaa lauantaina kello 12 ikämiesten (55-vuotiaat ja vanhemmat) karsinnalla sekä fitness miesten ja naisten finaalilla. Klo 17 alkaen kisataan vielä ikämiesten loppukilpailu. Sunnuntaina kello 11 alkaen on vuorossa sekä naisten että miesten yleisen sarjan karsinta ja kummankin sarjan finaalit alkavat noin kello 15.

Lyhyesti kuvailtuna sormikoukku on kilpailulaji, jossa kaksi henkilöä asettuu vetopöydän vastakkaisille puolille ja yrittää vetää yhdellä sormella kovempaa kuin vastustaja. Voittaja on se, joka saa vedettyä puomin omaan vetopäätyyn tai vastapuolen sormiotteen irtoamaan. Nykyisellä kilpailulaitteella voidaan kilpailla yksinvetona vaakaa vastaan tai perinteisenä kaksinkamppailuna. Laite on patentoitu ja sillä kilpaillaan maailmanmestaruudesta viidessä eri sarjassa.

Karsintavaiheessa veto suoritetaan vaakaa vastaan ja kilpailijalla on käytettävissään kolme karsintavetoa. Karsintojen kahdeksan parasta vetotulosta jatkavat finaaliin, jossa virallinen maailmanmestaruus ratkaistaan perinteisellä kaksinkamppailuvetomenetelmällä.  Fitness-sarjassa kilpailijat vetävät yksinvetona vaakaa vastaan ja heidän paremmuutensa ratkeaa tuloksen suhdeprosentteina omaan painoon.

Kilpailuun voi ilmoittautua kisapäivänä paikan päällä, ilmoittautuminen alkaa puoli tuntia ennen kilpailun alkua.

Lisätietoja:
MM-Sormikoukku Oy p. 0400-716 154 sormikoukku.mm@gmail.com

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp