Viihdy

Tapahtumat

Kyläkauppa tunnetaan erityisesti tapahtumistaan. Kyläkaupan alueella järjestetään vuosittain satoja eri kokoisia tapahtumia, joista yksi odotetuimmista on kesäisin piha-alueen valtaava Miljoona Tivoli. Tapahtumat vetävät Tuuriin tuhansia kävijöitä nauttimaan Kyläkaupan ainutlaatuisesta tunnelmasta.

Miljoona Tivoli

Tivoli Sariola tuo kesäisin koko kalustonsa Kyläkaupalle ja muuttuu Miljoona Tivoliksi, joka tarjoaa iloa ja huvia koko perheelle vauvasta vaariin. Alle 13-vuotiaat pääsevät kieppumaan Miljoona Tivolissa joka päivä ilmaiseksi. Alueelle ei myöskään ole pääsymaksua.

Riemu Park

Kyläkaupan Riemu Park on Suomen suurin ilmainen lasten sisäseikkailupuisto. Riemu Park on tarkoitettu alle 10-vuotiaille leikkijöille. Se on avoinna viikon jokaisena päivänä klo 10-20 ja täysin ilman aikarajoituksia.

Muumi -leikkipuisto

Suomen suurin Muumi -leikkipuisto Kyläkaupan Tavarapuodin etupihalla on ilmainen ja avoinna joka päivä ympäri vuoden.

AKU PARK

Tavarapuodissa lapsiperheitä viihdyttää ilmainen AKU PARK,  jännittävä n. 80 m² seikkailurata. 

Kyläkaupan Kesäjuna

Kesäkaudella asiakkaat saavat nauttia Kyläkaupan oman Kesäjunan rauhallisesta kyydistä. Ilmaisen elämysajelun reitti kiertää Tavarapuodin edestä hotelli OnnenTähden eteen, sieltä karavaanarialue Onnelan kautta Pihamyymälään ja siitä takaisin Kyläkaupan eteen. Kesäjunan kyytiin voi nousta jokaiselta pysäkiltä, mikäli junassa on tilaa.

Junan aikataulut ovat luettavissa pysäkeillä kesäkaudella.

Kyläkaupan Minigolf

Kyläkaupan Minigolfrata Tuurinjoen rannassa tarjoaa mukavaa vaihtelua shoppailun lomassa. Minigolf on hauska ja elämyksellinen tapa viettää kesäpäivää perheen tai kavereiden kanssa. Se on suosittu myös päiväkoti- ja koululaisryhmien keskuudessa ja Kyläkaupan radalla nähdään kesäisin paljon polttariporukoita.

Skeittipuisto ja pumptrack

Alavuden kaupungin ylläpitämä, kaikille avoin skeittipuisto sijaitsee MuotiOutletin vieressä.

Pumptrack ry:n ylläpitämällä kesällä 2021 valmistuneella pumptrack-radalla voi liikkua usealla eri harrastusvälineellä: polkupyörillä, scooteilla (potkulaudoilla), skeittilaudoilla sekä rullaluistimilla. Kyläkaupan MuotiOutletin vieressä sijaitseva rata palvelee käyttäjiä taaperoikäisistä potkupyöräilijöistä kokeneempiin harrastajiin.

Sekä skeittipuisto että pumptrack-rata ovat kaikille avoimia ja ilmaisia.

Nähtävyydet

Kyläkaupan ainutlaatuiset nähtävyydet tarjoavat katseltavaa koko perheelle.

Hotelli Alavus

Hotelli Alavus palvelee Alavuden keskustassa, noin viiden minuutin ajomatkan päässä Keskisen Kyläkaupasta.

Hotelli Alavuden alakerrassa juhlijoita viihdyttää perjantaisin ja lauantaisin yökerho viranomaismääräysten sallimin rajoituksin.