Palvelut

Opastus ja Infopiste

Kyläkaupan Info palvelee Kauppakadulla Kyläkaupan aukiolojen mukaisesti. Infon yhteydessä on myös Postin ja Veikkauksen palvelut.

Opastekarttoja on jaossa Kyläkaupalla ja ne ovat myös sähköisenä täällä.

Ryhmämatkailijoille on tarjolla erilaisia päiväretkiä.

Pakettiautomaatit

Postin automaatti ja Lehtipisteen pakettipiste ovat Tavarapuodin Kauppakadulla ravintolapalveluita vastapäätä.

Säilytys ja löytötavarat

Lukollisia säilytyslokeroita on Kyläkaupan Kauppakadulla.

Löytötavaroita voi tiedustella Kyläkaupan Infosta sekä Hotelli OnnenTähden vastaanotosta.

Maksuvälineet

Kyläkaupassa voi maksaa käteisellä, Visa ja Mastercard Credit/Debit –korteilla, American Expressillä, Diners Clubilla sekä Visa Electronilla. Ravintoloissa maksuvälineenä käy edellisten lisäksi Edenred Ticket –lounaskortit (www.edenred.fi). OnnenTähden PizzaBuffetissa ja Kyläkaupan Bensa-asemalla maksuvälineenä käy myös epassi.

Pankkiautomaatit ovat Tavarapuodin Kauppakadulla (Tavarapuodin kassojen lähellä, Keskisen Kello Oy:n vieressä) sekä viereisessä Nahkapaikan rakennuksessa Osuuspankin ja Nahkapaikan sisäänkäynnin yhteydessä.

Haluatko maksaa laskulla tai Sinulle sopivissa erissä? Lue lisää Kyläkauppatilistä

Sähköajoneuvon lataus

Kyläkauppa tukee sähköautoilua tarjoamalla asiakkaille täysin ilmaiset latauspisteet. Kyläkaupan latauspistokkeet ovat Keban Type 2 latauspistokkeita, joita voivat hyödyntää kaikki maassamme toimivat sähköautot. Latausteho on 22 kW. Kyläkaupan kahdeksasta latauspisteestä kuusi on hotelli OnnenTähden läheisyydessä ja kaksi täyssähköautoille varattua pistettä Tavarapuodin pysäköintialueen reunalla. Myös Osuuspankilla on pihassaan latauspisteitä (maksullisia).

Latauspisteet ovat johdottomia eli asiakkailla on oltava mukanaan oma latausjohto.

Latauspisteet ja Wi-Fi

Latauspistokkeita on Kyläkaupan ravintoloissa ja kahviloissa. Lisäksi Kyläkaupalla on maksuton Wi-Fi nimellä Freedom.

WC-tilat

Kyläkaupan wc-tilat ovat Kauppakadulla Tavarapuodin sinisen sisäänkäynnin yhteydessä sekä Ruokapuodin Miljoona Rock Ravintolan läheisyydessä.

Lisäksi Tavarapuodissa on wc-tilat pesuaineosastolla.

Esteettömyys

Kyläkaupalla on huomioitu liikuntarajoitteisten ja lastenvaunujen kanssa liikkuvien asiakkaiden esteetön liikkuminen. Kyläkaupan tilavilla käytävillä on helppo liikkua ja kaikkien wc-tilojen yhteydessä on myös inva-wc:t. Kyläkaupan Infossa on asiakaskäyttöön tarkoitettuja pyörätuoleja ja rollaattoreita, jotka ovat lainattavissa maksutta. 

Lapset

Kyläkaupan Infosta saa lapsille yhteystietotarroja. Wc-tilojen yhteydessä on viihtyisät ja tilavat lastenhoitohuoneet.

Hotelli OnnenTähdessä on lapsille oma leikkihuone ja Karavaanarialue Onnelassa lapsia viihdyttää leikkipaikka sekä vuokrattavat polkuautot. Kyläkauppa tarjoaa lapsille monipuolisesti viihdykettä, esim. Riemu Park, AKU PARK ja Muumi-leikkipuisto. Lue lisää täältä.

Lemmikit

Pienikokoiset koirarodut ja pienet pennut (vain omassa kantokopassaan, -laukussaan tai ostoskärryssä oman alustansa päällä) voivat tulla omistajansa mukana Tavarapuotiin, Kauppakadulle, Pihamyymälään ja MuotiOutletiin. Isokokoisten koirien tuominen Kyläkauppaan on kielletty – sekä talutettuna että ostoskärryssä. Kaikenkokoisilta koirilta on pääsy kielletty Ruokapuotiin sekä ravintola-alueille. Ainoastaan palvelus- ja opaskoirilla sekä hypokoirilla on pääsy omistajansa mukana joka paikkaan.

Osaan Hotelli OnnenTähden huoneista voi majoittua myös lemmikin kanssa. Lemmikin mukanaolosta on aina ilmoitettava ennakkoon jo varausta tehdessä.

Kauppakadulla toimivat ulkopuoliset yrittäjät määrittelevät itse omien liikkeidensä käytännöt lemmikkien suhteen.

Kyläkaupan koiraparkit ovat Ruokapuodin puoleisella piha-alueella, sinisen sisäänkäynnin läheisyydessä sekä Onnela-karavaanarialueella. Avaimet koiraparkkiin saa henkilötietoja vastaan Hotelli OnnenTähden vastaanotosta, Kyläkaupan Infosta tai Karavaanarialue Onnelan vastaanotosta. Lisäksi Onnelassa on koirien ulkoilutusalue.

Kierrätys

Pullonpalautus on Ruokapuodin Kauppakadun päädyssä. Pullonpalautuksen yhteydessä on myös keräyspiste puhelimille, mustekaseteille, paristoille, lampuille, sähkölaitteille sekä loisteputkille.

Rinki-ekopiste on ulkona Ruokapuodin läheisyydessä. Keräyspisteelle voi viedä kartongit, lasit, metallit sekä paperit.

Kärryt

Kyläkaupalla ostoskärryt ovat asiakkaiden vapaassa käytössä, ilman kolikkoa. Kärryä ei myöskään tarvitse ostoskierroksen päätyttyä kuljettaa takaisin vaan sen voi jättää esimerkiksi parkkipaikoilla oleviin katoksiin.

Kärryhuollon työntekijät huolehtivat siitä, että kärryt ja korit ovat aina helposti asiakkaiden saatavilla. Kärryt kerätään piha-alueilta takaisin paikoilleen keräilytrukilla ja apuna on myös kärrytyönnin (robotti).