Muumi -leikkipuisto

Suomen suurin Muumi -leikkipuisto Kyläkaupan Tavarapuodin etupihalla on ilmainen ja avoinna joka päivä ympäri vuoden.

Muumilaakson katseenvangitsija on tietenkin upea Muumitalo. Muumitalon liukumäessä voi kokea vauhdin riemua ja vintille pääsee kiipeämään köysiverkkoa tai kiipeilyseinää pitkin. Pihalla olevaan Pikku Myyn jousikeinuun voi istahtaa yhdessä ystävän kanssa ja Muumipapan puuvajasta voi lasketella suoraan meren rantaan. Meren rannalla voi seilata laivalla ja lautalla Muumipapan kalastaessa. Leikkien välillä voi levätä hetken Muumipapan riippukeinussa. Yksinäisten vuorten Tähtitornista näkyy kauas merten taa. Tähtitornista voi tarkkailla tähtiä, tähystellä avaruuden vaaroja ja samalla vartioida vuoren rinteellä asustavaa Mörköä. Mörkö vaeltaa ja huhuilee vuorilla öisin. Tornista näkyy myös Muumilaakson läpi virtaavan joen rannassa telttaileva Nuuskamuikkunen. Hattivattien saaressa on pienimpien leikkijöiden oma alue, jonne voi purjehtia pienellä laivalla.

Muumipuisto jakautuu Muumilaakson tarinoiden mukaan neljään osaan. 

  • Muumilaakso: Muumitalo ja Pikku Myy –jousikeinu.
  • Meren ranta: Muumilaiva, Muumilautta ja Muumipappa –jousikeinu.
  • Yksinäiset vuoret: Nuuskamuikkunen –jousikeinu, Nuuskamuikkusen teltta, Mörkö-kiipeilyseinä ja Tähtitorni.
  • Hattivattien saari: Muumipeikko-jousikeinu, Pieni Muumilaiva, Muumi –hiekkalaatikko, Muumi –liukumäki ja Pikku Myy –jousikeinu.
  • Lisäksi aluetta täydentävät: Muumi –rinneliukumäki, Tiuhti ja Viuhti –jousikeinu, Riippukeinu, Muumikeinut ja Pilvikeinu.