Jari-Matti Latvala ja kirjailija Riikka Smolander-Slotte Kyläkaupalla ensi viikon lauantaina

Riikka Smolander-Slotten uutuuskirja Jari-Matti Latvala – Elämän erikoiskoe julkaistaan Helsingissä 1.10.2020. Smolander-Slotte ja Jari-Matti Latvala saapuvat lauantaina 10.10.2020 Kyläkaupalle esittelemään teosta. He kertovat sen taustoista haastatteluissa kello 11 sekä kello 14 ja kummankin haastattelun jälkeen Jari-Matti ja Riikka myös signeeraavat kirjoja.

MM-sarjan kokeneimman kuskin tarina

Jari-Matti Latvala – Elämän erikoiskoe kuvaa Tuurista lähtöisin olevan MM-kuskin elämää rallimaailmassa ja sen ulkopuolella.   Jari-Matti Latvala (s. 1985) on kaikkien aikojen kokenein kuski rallin MM-sarjassa. Rallimaailman ehdoilla elänyt Latvala on yltänyt viisi kertaa palkintokorokkeelle MM-sarjan kokonaiskilpailussa.   

Avoimen sorateiden sankarin uralle on mahtunut niin voitonhetkiä kuin myös karvaita tappioita ja katkeria pettymyksiä. Suurin unelma, rallin maailmanmestaruus, on saavuttamatta. Ralli on antanut, mutta myös ottanut. Ihmissuhteet ja tavallinen arki ovat jääneet urheilu-uran jalkoihin. Hehkuttavat otsikot ovat vaihtuneet skandaalilööppeihin. Elämän erikoiskoe- teoksessa kerrotaan, mistä kaikki sai alkunsa. Jari-Matin lapsuus ja nuoruus kuluivat Tuurin maisemissa. Isä Jari Latvala ajaa edelleen rallia, joten pojalle kiinnostus tuli verenperintönä. Pohjanmaan lakeuksilla luotiin pohja uralle, joka eteni nopeasti maailman rallipoluille. Rallista tuli ammatti.

Kirja kertoo paitsi Latvalan urasta ja elämästä rallimaailmassa sekä myös siitä, millainen ihminen on rallihaalarin sisällä. Vuodet maailmalla ovat opettaneet arvostamaan sitä, mistä kaikki on lähtöisin. Tällä hetkellä Jari-Matti asuu ja työskentelee jälleen Tuurissa omassa yrityksessään vanhoja ralliautoja kunnostaen ja rallimuseota pyörittäen.

 -Olin aina haaveillut, että urastani tehtäisiin kirja, joten olin heti mukana, kun Otava ehdotti sen tekemistä. Kirja kirjoitettiin yhdessä Riikan kanssa Tuurissa kevään ja kesän aikana. Parempaa paikkaa kirjan esittelemiselle ei siis voisi toivoa kuin oman kotikylän Kyläkauppa, kertoo Jari-Matti Latvala.

-Olen halunnut kertoa kirjaan rehellisesti asioista ja tapahtumista urani varrella. Kaikista tapahtumista ei ole aikaisemmin julkisuudessa kerrottu.  Halusin tuoda esille niin positiiviset kuin negatiivisetkin hetket, koska ne molemmat elävät muistoissa ja ovat osa elämää. Toivon, että kirja tempaisee mukaansa ja antaa lukijalle kuvan siitä minkälainen persoona olen rallimaailman ulkopuolella. 

Riikka Smolander-Slotte on liikuntatieteiden maisteri, liikunnanohjaaja ja kokenut urheilutoimittaja, joka on työskennellyt koko uransa, lähes 20 vuotta Yle Urheilussa. Kirjoittamista opiskelevaa Smolander-Slottea kiehtovat urheilun tarinat, suuret tunteet ja ihmiset urheilusaavutusten takana.  J-M Latvala – Elämän erikoiskoe on hänen esikoisteoksensa.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp