Kyläkauppa ja Marimekko yhteistyössä jo 20 vuotta

Kahden suomalaisen ikonin, Kyläkaupan ja Marimekon yhteistyö on jatkunut jo kahdenkymmenen vuoden ajan. 20-vuotista yhteistä taivalta juhlitaan Kyläkaupalla joulukuussa huikeilla Marimekko -tarjouksilla ja näyttävin esillepanoin peräti kahdenkymmenen päivän ajan, 4.-23.12.2020. Asiakkaita hemmotellaan myös päivittäisillä arvonnoilla jokaisena kahtenakymmenenä juhlapäivänä.

Marimekko saapuu Kyläkauppaan

Mistä kaikki sitten alkoi? Yhteistyön käynnistyminen on hauska ja kuulemisen arvoinen tarina, joka kertoo sekä kyläkauppias Vesa Keskisen että Marimekon Kirsti Paakkasen ennakkoluulottomuudesta, bisnesvainusta ja heittäytymiskyvystä.

”Olin jo useita vuosia ihaillut Kirsti Paakkasen tapaa johtaa Marimekkoa. En kuitenkaan halunnut itse ehdottaa yhteistyötä hänelle ennen kuin Kyläkauppa oli kasvanut ulos halpahalli-imagosta ja noussut tasolle, jolta voi tarjota Marimekolle mitat täyttävää kumppanuutta”, kertoo Vesa Keskinen.

”Vuosituhannen vaihteessa Kyläkaupalla tehtiin suurta laajennusta. Mielestäni tämän merkittävän kasvun myötä oli tullut oikea aika tarjota Paakkaselle yhteistyökumppanuutta. Kyläkaupan tuolloinen sisäänostaja yritti toistuvasti viedä asiaa eteenpäin Marimekon keskijohdon kautta, mutta tuloksetta. Lopulta hän kysyi minulta, että kokeilisiko hän vielä kerran, mutta pyysin malttamaan hetkisen. Oli tullut oikea aika soittaa itse suoraan Kirsti Paakkaselle ja kutsua hänet Tuuriin tutustumaan Kyläkauppaan”, Vesa muistelee.

Paakkanen saapui pahimman remonttivaiheen aikana. Kaaoksen keskellä hetkellisesti pienen epäröinnin häivän tuntenut Vesa päätti kuitenkin pysyä valitsemallaan tiellä ja esitteli ylpeänä yritystään – levällään olevista työkaluista, tyhjistä hyllyistä ja työmaapölystä huolimatta. Esittelyn jälkeen seurue siirtyi syömään ravintola OnnenKiveen ja kahvittelun aikana Vesa nosti laajennuksen pohjapiirrokset esiin, kertoi tulevista uudistuksista ja omista visioistaan. Yhtäkkiä Kirsti Paakkanen keskeytti kysymällä: ”Vesa, mihin kohtaan Marimekko laitetaan?”. Asia oli tällä selvä ja yhteistyö käynnistyi vauhdilla: Marimekko Shopin avajaisia vietettiin heinäkuussa 2000.

Myöhemmin Paakkanen kertoi lehdistölle ihastuneensa välittömästi sekä ihmisiin että tavarataloon. Kyläkauppa nousi nopeasti yhdeksi Suomen suurimmista Marimekko-myyntipisteistä ja sitä se on edelleen. Myös Vesalle Marimekko on erityisen tärkeä yhteistyökumppani. ”Marimekko on osa suomalaista identiteettiä, siksi se on myös lähellä Kyläkaupan sydäntä”, hän toteaa.

Ajattomia, ajatuksella valittuja lahjoja

Marimekon tuotteet ovat vuodesta toiseen joulun halutuimpia lahjoja ja Marimekon äärelle löytävät yhä uudet sukupolvet. Aikaa kestävä muotoilu ja arkeen iloa tuovat värit ja kuviot ovat olleet suomalaisten sydämissä jo vuosikymmeniä. -Marimekolla on ollut ilo saada jakaa näitä vuosikymmeniä myös muiden suomalaisille tärkeiden kumppanien, kuten Keskisen Kyläkaupan kanssa, kerrotaan Marimekolta.

Tänä jouluna suositaan myös harkiten tehtyjä valintoja. Ajattomuus ja kestävyys ovat aina olleet Marimekon suunnittelun perusta – kuviot ja värit on luotu tuomaan iloa vuodesta toiseen. Olipa kyseessä pieni tai isompi paketti, Marimekon design on aina antoisa lahja, jota sen saaja varmasti arvostaa.

Kyläkaupalla Marimekon joulumallisto ja lahjavalikoima on nyt parhaimmillaan ja 4.12. myyntiin tuleva 20-vuotisen yhteistyön ympärille kerätty valikoima täydentää sitä entisestään.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp