Näyttelijä Ville Haapasalo muutti Tuuriin

Suomessa ja Venäjällä tunnettu näyttelijä Ville Haapasalo tuo georgialaiset juustoleivät eli hatsapurit Keskisen Kyläkaupan myyntiin joulusesongin ajaksi. Haapasalo paistaa huippusuosittuja hatsapurejaan Kyläkaupan Ruokapuodin Kauppakadulla 4.-19.12.2020.

Hatsapuri (georgiaksi hatsa tarkoittaa juustoa, puri leipää) sisältää noin puolet painostaan georgialaista, täyteläistä ja suolaista sulguni-juustoa, ja toinen puolikas on makeahkoa ja hennosti hapanta maitoon leivottua leipätaikinaa. Hatsapuri on georgialainen kansallisruoka, jolla on maassa jopa oma liputuspäivänsä helmikuussa.

Haapasalon hatsapurien valmistus ja myynti käynnistyi Saimaalla Puumalassa viime kesänä. Syksyllä toimintaa laajennettiin pääkaupunkiseudulle ja muualle eteläiseen Suomeen, jossa siirrettävät myyntikärryt paistopisteineen kiertävät ruokamarkettien pihoilla. 

”Vielä puolisen vuotta sitten en tiennyt leipomobisneksestä yhtään mitään, mutta kun korona hiljensi kaikki muut työt keväällä, oli keksittävä jotain ihan muuta. Opiskelin valeleipuriksi netissä, ja virheiden ja hutien kautta ensimmäiset hatsapurit saatiin kuin saatiinkin kesän korvilla myyntiin. Asiakkaiden kiinnostus uudenlaisille lämpimille leipäherkuille löi ällikällä – ihmisiä oli Puumalan myyntikioskin edessä jonoksi asti joka päivä aamusta iltaan. Väliaikaiseksi tarkoitettu työ vei mukanaan”, kertoo Ville Haapasalo.  Nyt leipiä myydään satoja kappaleita joka päivä.

 ”Keskisen Kyläkauppa on jouluostosten mekka Suomessa, ja nyt pääsemme kokemaan, kuinka hatsapurit maistuvat siellä vieraileville tuhansille nälkäisille ostosvieraille. Odotukset ovat suuret. Kokemus on osoittanut, että georgialaiset juustoleivät maistuvat niin vauvoille kuin vaareille. Ja kuka tietää, ehkä hatsapurit päätyvät Kyläkaupasta jopa suomalaisiin joulupöytiin”, Haapasalo jatkaa.

Haapasalon Hatsapurit ovat myynnissä Kyläkaupalla 4.-19.12. joka päivä klo 11-18.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp