Kyläkaupassa on Suomen suurin valikoima vinyylilevyjä

Ennen CD-levyjen markkinoille tuloa musiikkiformaatteja hallinneet vinyylilevyt ovat nousseet vahvasti takaisin yleisön suosioon – aluksi etenkin rock- ja metallimusiikin ystävien keskuudessa, mutta tarjonta on kasvanut ja kasvaa edelleen kaikissa musiikkigenreissä. Uudet levyt julkaistaan nykyään myös vinyylipainoksina ja vanhoja levyjä on kaiveltu varastoista esiin.

Kyläkaupan musiikkiosastolla asiakas kohtaa todennäköisesti Suomen suurimman valikoiman vinyylejä – noin 700 erilaista levyä ja määrä kasvaa koko ajan. Valtaosa levyistä on rockia ja heviä, mutta muidenkin musiikkilajien ystävien kannattaa käydä tutustumassa valikoimaan, tarjolla on laidasta laitaan sekä kotimaista että ulkomaista musiikkia.

Jos oma vanha levysoitin on tullut tiensä päähän tai peräti hävitetty, ei hätää: Kyläkaupassa on myynnissä vinyylisoittimia. Sekä levysoittimet että levyt ovat erinomaisia lahjaideoita ja lisäksi kauniita myös sisustuselementteinä, joten niiden hankinta tuo iloa sekä silmälle että korvalle.

Vinyylilevyjen suosio on kasvussa

Vinyylilevyt olivat suosituin musiikin myyntimuoto useita vuosikymmeniä, kunnes cd-levyt tulivat myyntiin 1980-luvun lopulla. Vuonna 1976 myydyistä albumeista jopa 76% oli vinyylejä, mutta vuoteen 1994 mennessä lukema oli pudonnut 1,5 prosenttiin. Romahduksesta huolimatta vinyylilevyt pysyivät kuitenkin musiikinharrastajien sekä keräilijöiden suosiossa ja viime vuosina niiden suosio on jälleen alkanut kasvaa myös laajemmissa piireissä. Tänä vuonna vinyylilevyjen myynnin arvo ylitti CD-levyjen myynnin Yhdysvalloissa ensimmäistä kertaa sitten 1980-luvun ja Suomen markkinoilla suunta on sama.

Vinyylilevyt käyvät edelleen kaupaksi, vaikka musiikin voisi ostaa suoraan verkosta. Keräilijät ovat suosineet vinyylejä kaikki nämä vuodet äänen ainutlaatuisuuden ja paremman kansitaiteen takia ja ne ovat varmasti yksi osasyy siihen, miksi yhä useammat harrastajat ovat löytäneet vinyylikiekot uudelleen. Myös nuoremmat sukupolvet, jotka eivät vinyylien kulta-aikaan olleet edes syntyneet, haluavat nyt hifistellä vinyylilevyjen parissa. Vinyylilevy on kokonaisuus, jonka yksi viehätys nuoremmalle kuuntelijakunnalle lienee sen estetiikassa, vanhemmille nostalgia on varmasti osana ostopäätöstä. Kenties syynä levyjen suosion kasvuun on myös uupuminen digiformaattien ja suoratoiston tulvaan – konkreettinen, kaunis ja nostalginen vinyyli antaa mahdollisuuden nauttia musiikin kokemuksesta kaikilla aisteilla.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp