Kyläkaupan ilotulitemyynnistä raketit uuden vuoden juhlintaan

Kyläkaupassa ilotulitemyynti käynnistyy sunnuntaina 27.12. ja myyntiaikaa on uuden vuoden aattoon 31.12.2020 saakka. Kyläkauppa on aattona avoinna klo 9-21 ja ilotulitemyynti palvelee myös klo 21 asti eli ostoksille ehtii oikein hyvin. Ilotulitteet myydään Ruokapuodin Kauppakadulta. Myyntipaikka mahdollistaa helpon ostamisen, sillä ilotulitteet on kätevä napata matkaan samalla kun käy muilla ostoksilla. Myynnissä on kattava valikoima ilotulitteita aina tähtisadetikuista isoihin lajitelmiin ja patoihin. Ilotulitteiden lisäksi Kyläkaupasta voi samalla hankkia esimerkiksi suojalaseja ja kuulosuojaimia.

Turvallista juhlintaa

Ilotulitteiden käytöllä uuden vuoden juhlinnassa on jo pitkä historia. Perinteenä se on suunnilleen yhtä vanha kuin joulu, sillä ensimmäisiä bambusta tehtyjä ilotulitteita käytettiin Kiinassa jo Han-dynastian aikana ajanlaskumme alussa. Uudenvuoden ilotulitusperinne tulee myös Kiinasta – alun perin sillä haluttiin karkottaa pahat henget tulevalta vuodelta.

Vaikka rakettien ampumista perheissä odotetaankin innolla, ilotulitteiden kanssa maltti on valttia – niiden käytössä täytyy aina ensimmäisenä muistaa turvallisuus. Suojalasien käyttö on ilotulitteiden ampujille lain mukaan pakollista ja suositeltavaa myös katsojille.

Ilotulitteita saa käyttää vain uudenvuoden aattoyönä kello 18 – 02. On kohteliasta ottaa huomioon metelistä kärsivät ihmiset ja kotieläimet sekä lemmikit ja ampua raketteja vain sallitun käyttöajan puitteissa. Rakettien käyttöpaikka on valittava huolella niin, että käytöstä ei aiheudu vaaraa ihmisille, rakennuksille, ajoneuvoille eikä muullekaan omaisuudelle. Sopivia paikkoja ovat syrjemmällä olevat aukeiden reunamat, pellot, erilaiset kentät, järven rannat ja vastaavat alueet, joissa ilotulitteet voidaan suunnata turvalliseen suuntaan.  Ilotulitteet on varsinkin näin lumen puuttuessa tuettava hyvin, esimerkiksi hiekalla tai kivillä ja käytettävä raketinampumistelinettä. Jokaisen on myös huolehdittava omalta osaltaan, että ympäristöä ei roskata.

Tärkeä muistettava seikka on myös se, että vaikka ilotulitteista on iloa koko perheelle, niiden osto, hallussapito ja käyttö on sallittua vain täysi-ikäisille henkilöille. Kyläkaupan rakettimyynnistä ilotulitteita ostettaessa ne on myös vietävä paloviranomaisten päätöksellä autoon heti ostamisen jälkeen Ruokapuodin ovien kautta.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp