Kyläkaupan perinteinen joulukukkamyynti palvelee Kauppakadulla

Kyläkaupan joulukukkamyynti palvelee Kauppakadulla aatonaattoon 23.12. saakka joka päivä klo 10-21. Asiointi Kyläkaupan joulukukkamyymälässä sujuu helposti ja jonottamatta, sillä myymälässä asiakkaita palvelee oma kassa. Uusi myymälätila on myös entistä isompi ja avarampi, mikä mahdollistaa väljän ja mukavan ostoskokemuksen kaikille.

Joulukukkamyynnin runsaissa valikoimissa ovat muun muassa Kokon Puutarhan laadukkaat kotimaiset asetelmat sekä kotimaiset joulutähdet, hyasintit ja amaryllikset. Myynnissä on myös paljon jouluistutuksia. Kaikki ostetut kukat pakataan asianmukaisesti kuljetusta varten ja Kyläkaupan kukkamyynnissä paketointi sisältyy aina tuotteen hintaan.

Hoida joulukukkia oikein

Kukat kuuluvat jouluun ja oikealla hoidolla niistä riittää iloa pitkään. Osan joulukukista voi istuttaa keväällä puutarhaan jatkamaan kasvuaan. Suuri osa joulukukista on jopa helpompia hoidettavia kuin viherkasvit, kun on huomioinut muutamat vaaranpaikat. Ensimmäinen asia, jossa voi mennä vikaan, on kukkien kuljetus kaupasta kotiin. Yhä enemmän kukkia myydään marketeissa, joissa kukkien pakkaaminen jää ostajan vastuulle ja moni kiikuttaa kasvin muiden ostosten lomassa pakkaamatta autoon, jolloin se saa matkalla kylmää. Kyläkaupassa tämä ei kuitenkaan ole ongelma, sillä kaikki joulukukkamyynnistä ostetut kukat pakataan myyjien toimesta asianmukaisesti kuljetusta varten ja paketointi sisältyy aina tuotteen hintaan.

− Joulutähti ja joulukaktus ovat kaikkein herkimmät kylmälle ja vedolle. Niitä ei koskaan saa kuljettaa pakkaamatta eikä niitä saa pakattunakaan jättää autoon. Joulukaktus tiputtaa nuppunsa ja joulutähti nuupahtaa helposti kylmässä, opastaa Biolanin puutarhaneuvoja Riikka Kerttula.

Kuljetuksen lisäksi kasvien sijoittaminen kotona on tärkeää. Yleissääntö on, että sipulikukat, kuten hyasintti, ritarinkukka ja tulppaani, viihtyvät ja kukkivat pidempään viileässä. Samoin jouluruusu ja atsalea pärjäävät viileässä. − Viileässä viihtyviä kasveja ei kannata laittaa lähelle takkaa, lämpöpumppua tai patteria. Lämpimässä kukinta on ohi nopeasti ja sipulikukat myös kasvattavat suhteettoman pitkän varren ja kaatuvat helposti. Myös liika kastelu venyttää sipulikukkien vartta, muistuttaa Riikka Kerttula.

Sijoita kukat kauas joulukuusesta

Harvalle tulee mieleen, että joulukuusi voi olla syynä joulunajan kukkien nopeaan nuupahtamiseen. Joulukuusi erittää huoneilmaan etyleeniä, joka saa monet kukat vanhenemaan nopeasti ja jopa nuput putoamaan. Kaikki kukkivat kukat kannattaa sijoittaa mahdollisimman kauaksi joulukuusesta.  – Erityisesti joulukaktus ja orkideat pudottavat herkästi nuppunsa etyleenin vaikutuksesta, varoittaa Biolanin Riikka Kerttula. Mitä huonommin joulukuusi voi, sitä enemmän se erittää etyleeniä huoneilmaan. Siksi on tärkeää huolehtia myös joulukuusen hyvinvoinnista aina oikeaoppisesta sulattamisesta ja sijoittamisesta asti. Kuusen paikka kotona on mahdollisimman kaukana takasta, ilmalämpöpumpusta ja patterista ja kuusenjalassa on oltava vettä koko ajan. 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp