Pihamyymälästä kasvatettuja joulukuusia

Kyläkaupan Pihamyymälän joulukukkavalikoima on juuri nyt parhaimmillaan ja myyntiin ovat nyt tulleet myös kauniit, kasvatetut joulukuuset. Ne ovat pihtakuusia, jotka eivät varista neulasiaan yhtä herkästi kuin metsäkuusi. Pihtakuusi on myös miellyttävän tuoksuinen ja sen neulaset ovat pehmeitä.

Myynnissä on myös runsaasti erilaisia laadukkaita kotimaisia asetelmia sekä tietenkin perinteiset, kotimaiset joulutähdet, hyasintit ja amaryllikset. Myynnissä on myös paljon jouluistutuksia. Halusitpa sitten ihania joulukasveja itsellesi tai joulun muistamisiksi, Pihamyymälän hyllyt notkuvat valinnanvaraa ja myynnissä on myös paljon erilaisia valmiita lahjapakkauksia.

Hoida joulukukkia oikein

Joulukukat kuuluvat tiiviisti joulun aikaan, mutta oikealla hoidolla niistä riittää iloa pitkään. Osan joulukukista voi istuttaa keväällä puutarhaan jatkamaan kasvuaan. Suuri osa joulukukista on jopa helpompia hoidettavia kuin viherkasvit, kun on huomioinut muutamat vaaranpaikat. Ensimmäinen asia, jossa voi mennä vikaan, on kukkien kuljetus kaupasta kotiin. Pakkaamaton kukka saa helposti kylmää matkalla. Pihamyymälässä tämä ei kuitenkaan ole ongelma, sillä kaikki joulukukkamyynnistä ostetut joulukukat pakataan myyjien toimesta asianmukaisesti kuljetusta varten ja paketointi sisältyy aina tuotteen hintaan.

Joulutähti ja joulukaktus ovat kaikkein herkimmät kylmälle ja vedolle. Niitä ei koskaan saa kuljettaa pakkaamatta eikä niitä saa pakattunakaan jättää autoon. Joulukaktus tiputtaa nuppunsa ja joulutähti nuupahtaa helposti kylmässä.

Kuljetuksen lisäksi kasvien sijoittaminen kotona on tärkeää. Yleissääntö on, että sipulikukat, kuten hyasintti, ritarinkukka ja tulppaani, viihtyvät ja kukkivat pidempään viileässä. Samoin jouluruusu ja atsalea pärjäävät viileässä. Viileässä viihtyviä kasveja ei kannata laittaa lähelle takkaa, lämpöpumppua tai patteria. Lämpimässä kukinta on ohi nopeasti ja sipulikukat myös kasvattavat suhteettoman pitkän varren ja kaatuvat helposti. Myös liika kastelu venyttää sipulikukkien vartta.

Sijoita kukat kauas joulukuusesta

Harvalle tulee mieleen, että joulukuusi voi olla syynä joulunajan kukkien nopeaan nuupahtamiseen. Niin ihana kuin aito kuusi onkin, se erittää huoneilmaan etyleeniä, joka saa monet kukat vanhenemaan nopeasti ja jopa nuput putoamaan. Kaikki kukkivat kukat kannattaa sijoittaa mahdollisimman kauaksi joulukuusesta.  Erityisesti joulukaktus ja orkideat pudottavat herkästi nuppunsa etyleenin vaikutuksesta. Mitä huonommin joulukuusi voi, sitä enemmän se erittää etyleeniä huoneilmaan. Siksi on tärkeää huolehtia myös joulukuusen hyvinvoinnista aina oikeaoppisesta sulattamisesta ja sijoittamisesta asti. Myös kuusen paikka kotona on mahdollisimman kaukana takasta, ilmalämpöpumpusta ja patterista ja kuusenjalassa on oltava vettä koko ajan. 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp