Piha juhlakuntoon -tapahtuma Kyläkaupan Pihamyymälässä

Kekkilän pääpuutarhuri Adrian Evansin vinkit kukoistavaan puutarhaan

Kyläkaupan Pihamyymälässä järjestetään viikon päästä, helatorstaina 10.5.2018 Piha juhlakuntoon -tapahtuma, jonka erikoisvieraana on Kekkilän maisemasuunnittelija ja pääpuutarhuri Adrian Evans. Päivän aikana Adrian pitää kolme noin puolen tunnin demoa, joissa hän kertoo hyviä vinkkejä ja ohjeita kaikille kotipuutarhureille ja viherpeukaloille. Demoesitysten väliajoilla Adrian neuvoo miten erilaisilla katteilla ja kivillä saadaan pihaa siistittyä helposti ja nopeasti. Kaikkien demoihin osallistuneiden kesken arvotaan aiheeseen liittyviä palkintoja heti esitysten jälkeen. Demot ovat suomenkielisiä.

Ensimmäisen demon aiheena kello 12 on kesäkukat, niiden istutus ja hoito sekä käytettävät materiaalit. Toinen demo alkaa kello 13.30 teemalla ”Kasvata itse” ja siinä Adrian Evans kertoo yrteistä, niiden istutuksesta, hoidosta ja käytöstä. Näissä molemmissa demoissa mukana on myös Kokon Puutarha. Kolmas demo kello 15 käsittelee havukasveja, niiden istutusta ja hoitoa sekä käytettäviä materiaaleja. Tässä demossa mukana on Puutarha Tahvoset.

Parhaat neuvot kokeneelta ammattilaiselta

Englantilainen Adrian Evans suhtautuu intohimoisesti puutarhasuunnitteluun ja kasveihin. Hän on kokenut ammattilainen ja kasvanut pienestä pitäen englantilaiseen puutarhakulttuuriin. Adrian on opiskellut puutarha-alaa monipuolisesti kotimaassaan, ja hänen saavutuksiinsa kuuluu palkittuja näyttelypuutarhoja maailmankuulussa Chelsea Flower Show’ssa sekä lukuisia muita kohteita.

Pohjoiset olosuhteemme ovat tulleet Adrianille tutuksi, sillä hän on asunut ja työskennellyt Suomessa jo yli 15 vuoden ajan ja puhuu myös hyvää suomea. Puutarhassaan Pohjanmaalla hänellä on laaja keittiöpuutarha, jossa hän kasvattaa luonnonmukaisesti monenlaisia vihanneksia. Hänen periaatteinaan on luonnonmukaisuus ja se, että puutarhasta pitää ehtiä nauttimaan. ”Kun ihminen kertoo, että hänen pitää tehdä puutarhassaan sitä ja tätä, on aivan pakko ja niin edelleen, sanon, että rauhoitu. Puutarhanhoito on hauskaa.” hän toteaa.

Kekkilän lisäksi Adrian työskentelee myös Kukkatorilla Vaasassa ja freelancertoimittajana esimerkiksi Kotipuutarha- ja Viherpiha -lehdissä.

Tule kuulemaan Adrianin vinkit siitä, kuinka saat puutarhastasi kukoistavan paitsi kesän juhliin myös koko kesäksi. Adrianin hyvien neuvojen avulla unelmien puutarhan saavuttaminen on helpompaa kuin koskaan.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp