Onnenkylä-ajatus etenee pikkuhiljaa: Keskisentie muuttui oikasutyön myötä Onnentieksi

Syys-lokakuun aikana tehdyn Keskisentien oikaisun myötä osa sen osoitteista on muuttunut. Uuden tien nimi on OnnenTie ja sen varrella sijaitsevien yritysten osoitteet ovat nykyään seuraavanlaisia:

Asunto Oy Kallenkoskela, Onnentie 1
Valtra, Tuurin Apteekki, Tuurin Musiikki, Pohjanmaan Kaluste, Onnentie 2
Tuurin Grilli, Onnentie 3
Töysän Kenkätehdas Oy, Onnentie 4
Nahkapaikka Oy, Onnentie 5
Voglia, Pierre Cavallo, Zippers, Onnentie 6
Veljekset Keskinen Oy, Onnentie 7
Tuurin Tili Oy, Onnentie 8

Kyläkaupan osoitteen järjestysnumero ei ole sattumaa

Positiivista taikauskoa numerosta seitsemän: ihmisten viehtymys numeroon seitsemän on useita tuhansia vuosia vanha. Seiska on aina ollut täydellistymisen numero; kaikkia tärkeitä asioita on oltava yhteensä seitsemän kappaletta. On olemassa seitsemän merta, seitsemän armoa, seitsemän taivasta, seitsemän viikonpäivää, maailman seitsemän ihmettä. Ja niin, jopa seitsemän kääpiötä puhumattakaan Aleksis Kiven seitsemästä veljeksestä.

Antiikin kreikkalaisille seiska oli täydellisyyden luku. Se on kolmosen ja nelosen – kolmion ja neliön, joita pidettiin kahtena täydellisenä kuviona – summa. Suurta osaa juutalaisista rituaaleista hallitsee numero seitsemän. Arabeilla on seitsemän pyhää temppeliä; hindut olettivat maailman olevan seitsemän niemimaan ympäröimä; pohjoismaisessa mytologiassa oli seitsemän jumalolentoa; persialaisissa mysteereissä oli seitsemän luolaa, joiden kautta totuudenetsijän oli kuljettava.

Kaiken on arveltu juontuvan tuosta ikivanhasta maapallon ajan säätelijästä: kuusta ja sen vaiheista. Kuun kierto on 28 päivää (seitsemän kertaa neljä), ja joka seitsemäs päivä alkaa kuun uusi vaihe. Jos seiskan rooli onnennumerona olikin joskus hämärä, se tuli selväksi vuonna 1913 yhdellä teoksen An Encyclopedia of Freemasonry virkkeellä: “Heprean, syyrian, persian, foinikian, kaldean ja saksin kielillä sana seitsemän edustaa täyttä tai täydellistä, ja aina seitsemäntenä päivänä ensimmäisen neljänneksensä jälkeen kuu on täydessä vaiheessaan.”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp