Jari Perälästä varatoimitusjohtaja

Kyläkaupassa etenemisen ratkaisee elämänasenne

Jari Perälä (39 v.), koulutukseltaan levyseppähitsaaja, nimitettiin Suomen suurimman yksityisen tavaratalon, Veljekset Keskinen Oy:n, varatoimitusjohtajaksi 13.9.2005 alkaen. Perälän työhistoria on vähintäänkin mielenkiintoinen, jos ei jopa hieman tarunhohtoinenkin. Hän tuli kesätöihin 16-vuotiaana Kyläkaupan varastolle jo vuonna 1982 Matti ja Mikko Keskisen palkolliseksi. Vakinaiseksi varastomieheksi hänet nimitettiin syksyllä 1983. Varastolta hän siirtyi myyjäksi osastolle, jossa myytiin sinipiikoja, pattereita, papereita, lamppuja yms. Sieltä hän siirtyi töihin autotarvikeosastolle ja pian sen osaston kakkosmieheksi. Eikä aikaakaan, kun Jarista tuli osaston osastovastaava. Osasto laajeni vuosien mittaan viihde-elektroniikkaan ja kodinkoneisiin kasvaen yhdeksi Kyläkaupan suurimmaksi osastoksi.

Perälän asenne työntekoon huomioitiin jo silloin, ja niin hänet vuonna 1993 nimitettiin elintarvikepäälliköksi – Kyläkaupan suurimman osaston vetäjäksi. Kolme vuotta sen jälkeen valmistui uusi, 3,3-kertainen elintarvikemyymälä, joka tänä kesänä toimi Löytöpuotina.

Jari Perälän mittavin hanke on ollut uusi, toukokuussa avattu Ruokapuoti – kolme kertaa edellistä suurempi. – Alussa tein traktorilla lumitöitä ja roskien ajamista kaatopaikalle rekkamiehen apupoikana, muistelee Jari Perälä ensimmäisiä työhetkiään. – Kyläkaupassa etenemisen ratkaisee elämänasenne. Jari on oiva esimerkki siitä, Vesa Keskinen perustelee valintansa.

Kyläkaupan uuden varatoimitusjohtajan tehtäväkuva on lyhyesti ja ytimekkäästi: Kyläkaupan kaupallinen kehittäminen. Levyseppähitsarista roskakuskiksi ja siitä oikealla, periksiantamattomalla asenteella Kyläkaupan varatoimitusjohtajaksi. Jokainen on oman onnensa seppä!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp