Moottoroidun varjoliidon Suomenmestaruus ratkotaan viikonloppuna Tuurissa

Moottoroidun varjoliidon Suomenmestaruuden ratkominen siirtyi sääolosuhteiden vuoksi viikolla. Sääolosuhteiden salliessa lentotehtäviä suoritetaan perjantaina 28.8.2020 klo 17.00 alkaen ja jatketaan lauantaina 29.8.2020 kello 9.00 alkaen. Mikäli kelit ovat soveliaat, tehtäviä lennetään koko päivän ajan.

Sääntöjen mukaan kisat ovat validit, mikäli kullakin osallistujalla on ollut kisojen aikana mahdollisuus hankkia pisteitä jokaisesta lajista.

Kilpailutehtävät valitaan kulloisetkin sääolosuhteet huomioon ottaen vain n. tunti ennen kunkin tehtävän alkua. Koska lentolaite on kevyt ja hidas, ei sillä lennetä turvallisuussyistä juurikaan yli 3m/s tuulessa. Myös sade estää lajin turvallisen ja mielekkään harrastamisen. Pistepottia on mahdollisuus kartuttaa kolmella eri osa-alueella. Niitä ovat target, navigation sekä economy (tarkkuus, suunnistus sekä bensiininkulutus).

Kilpailua on yleisö tervetullut seuraamaan vapaasti, mutta startti- ja tehtäväalueelle (lähiseudun pellot) on pääsy kielletty turvallisuussyistä. Mikäli lauantain ennusteissa on havaittavissa termiikki-ilmiön syntymistä, voidaan Tuurin taivaalla nähdä yhtäaikaa toistakymmentä varjoliidintä tavoittelemassa pisteitä “pisaralla pisimmälle” tehtävässä, kertoo kilpailun johtaja  Aarno Isomäki.

kuvateksti: Moottoroidun varjoliidon Suomenmestaruus ratkotaan Tuurissa. Lentolaite muodostuu laskuvarjoa muistuttavasta siivestä sekä selkään kiinnitettävästä moottorista. Kun voittoa tavoitellaan tosissaan, saattaa tulla pikku kömmähdyksiäkin. Vakavilta loukkaantumisilta on silti Suomessa kilpailtaessa aina vältytty.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp