Kyläkaupan Pihamyymälästä kaikki syyspuutarhaan

Kyläkaupan Pihamyymälästä kaikkea kaunista syyspuutarhaan. Pihamyymälä palvelee lokakuulla joka päivä klo 11-19.

Kyläkaupan Pihamyymälän kesä on kääntynyt syksyyn, ja samalla myös valikoima vaihtunut syksyisempään – myyntiin ovat saapuneet erilaiset syyskasvit, kanervat ja callunat. Saatavana ovat myös syksyllä ajankohtaiset mullat, lannoitteet ja katteet. Myös taimipiha valmistautuu talveen ja loput taimet myydään nyt edullisesti.

Varaudu talveen
Ruska on kauneimmillaan ja lehtiä varisee jo puista. Pihamyymälässä on hyvä valikoima tuotteita helpottamaan haravointia – löytyy jokaisen käteen sopivia haravoita ja lehdenkeruusäkkejä. Lehtikourat ovat myös erinomainen apu lehtien keräämiseen sekä uutuutena Gardena lehtienkerääjä, jossa on ergonominen työntöaisa, on siis kevyt ja helppo käyttää. Lehtienkerääjä säästää myös aikaa lehtien keräämisessä isoltakin nurmialueelta.

Varaudu talveen ja suojaa puutarhan kasvit ajoissa pakkaspeitteellä. Pakkaspeite suojaa kasveja, puita ja kukkia pakkaselta, kuivumiselta ja kevätauringon poltteelta. Myös lehtipuut sekä nuoret hedelmäpuut kannattaa suojata runkosuojilla sekä jänis/suojaverkoilla.

Syksyllä on hyvä muistaa myös puiden ja pensaiden syysleikkaus ja nurmikon syyskalkitus.

Kaunista ja kestävää pakkaskaudeksi
Suomen syksy on arvaamaton. Lämpöä ja aurinkoa saattaa riittää kauan tai pakkaskausi voi alkaa varhain. Kesäkukat kuitenkin ränsistyvät viilenevien ilmojen myötä paljon ennen pakkasia, joten nyt on aika istuttaa niiden tilalle jotain helppohoitoista ja kestävää. Kyläkaupan Pihamyymälästä voi kätevästi hankkia kaikkea kaunista kotipihan piristykseksi.  

Pakkasellakin kauniina säilyvät havukasvit, callunat ja kanervat. Ulkomuratti saattaa jäätyä koristeelliseksi ja hopealanka säilyy kuivanakin. Havut ovat kauniita istutuksissa, samoin mustikanvarvut sekä ruskan värittämät lehtipuiden ja pensaiden oksat.

Calluna on jo pitkään ollut syksyn ykkössuosikki. Saatavana on perinteisen punaisen lisäksi myös muita värejä.  Calluna on perinteistä kanervaa kestävämpi vaihtoehto. Eri värejä, kukkamuotoja ja kasvutapoja on useita.  Callunoita myös värjätään, joten rohkeampiakin sävyjä löytyy paljon. Se sopii mainiosti myös istutuksiin ja asetelmiin muiden kasvien kanssa.

Hoida syyskasveja oikein
Syksyn kasvit ja havut voi istuttaa joko ruukkuun tai maahan. Käytä istutuksessa puutarha-, kesäkukka- tai kukkamultaa. Mitä suurempaan ruukkuun istutuksen teet, sen helpompaa on hoitaminen ja kasvien pitäminen kosteina. Hyvin hoidettu ja kasteltu kanerva myös kestää kylmää paremmin. Hyvin hoidettuna istutukset on mahdollista saada kestämään kauniina kevääseen asti. Muistathan kuitenkin varmistaa, että ruukkusi ovat pakkasenkestäviä.

Viherpeukaloiden paratiisi Pihamyymälässä on valinnanvaraa puutarhan lisäksi myös kotiin. Myynnissä on esimerkiksi erilaisia viherkasveja. Pihamyymälän viherkasvitarjonta eroaa Tavarapuodin kukkaosaston tarjonnasta jonkin verran paitsi lajien puolesta, myös kasvien koossa – Pihamyymälässä myynnissä ovat kookkaammat viherkasvit. Lisäksi Pihamyymälästä voi hankkia erilaisia kukkivia ruukkukukkia vaikkapa tuliaisiksi. Pihamyymälän valikoima päivittyy vuodenajan mukaan.

Facebook
Twitter
WhatsApp