Äitienpäiväkukat Suomen suurimmasta valikoimasta

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Äitienpäivä aloittaa perinteisesti kukkakesän ja äitiä onkin luontevaa muistaa kukkalahjalla, josta pääsee nauttimaan vielä juhlan jälkeenkin. Kyläkaupan äitienpäiväruusut ja muut kukkivat lahjat ovat myynnissä Pihamyymälässä, joka on avoinna joka päivä kello 10 – 20.

Pihamyymälän valikoimassa on äidille tai mummulle paljon ihania kukkalahjoja – esimerkiksi erilaisia ja erikokoisia ruukkuruusuja, runkoruusuja, hortensioita, jalopelargonioita, maljaköynnöksiä ja erilaisia isoja amppeleita. Suomalaiset rakastavat ruusuja ja se onkin suosituin valinta äitienpäiväksi, mutta myös muut ruukkukukat ovat kauniita ja kestäviä lahjoja.

Taimipihalta parhaat ideat kotipuutarhaan

Pihamyymälän hartaasti odotettu Taimipiha on nyt avoinna ja toivottaa asiakkaat tervetulleeksi uuteen kesäkauteen. Taimi- ja kukkakuormat saapuvat Pihamyymälään porrastetusti, kukin kuorma sitten kun olosuhteet ovat sen kasvien menestymiselle parhaat mahdolliset. Laaja valikoima täydentyy lähes päivittäin ja valinnanvaraa riittää. Myynnissä ovat kaikki puutarhan peruskasvit, mutta myös erikoisuuksia.

Tänäkin vuonna Taimipihaan on pitkin kesää luvassa paljon erilaisia uutuuksia, joita ei aiemmin myynnissä ole ollut. Ilmaston lämpenemisen myötä kasvuvyöhykkeet ovat nousseet ylemmäs ja tämä mahdollistaa uusien kasvien menestymisen näillä seuduilla.

Puutarhaharrastus tarjoaa vastapainoa arjelle

Suomalaiset ovat aina olleet innokkaita puutarhanhoidossa, mutta viime vuosina kiinnostus puutarhaharrastamiseen on kasvanut erityisesti nuorten, alle 35-vuotiaiden keskuudessa. Yhä useampi nuori aikuinen tarttuu multapussiin ja istutuslapioon joko parvekkeella tai pihoilla. Nyt kun ihmisillä on enemmän vapaa-aikaa, edullinen puutarhaharrastus tuo mukavaa vaihtelua niin perheiden kuin yksinasuvienkin arkeen.

Arjen huolien vastapainoksi kaivataan rauhoittumista ja puutarha on paikka, jossa voi paitsi ahkeroida, myös rentoutua. Puutarhanhoito tutkitusti alentaa stressiä ja ylläpitää sekä fyysistä että henkistä terveyttä. Puutarhalta ei siis välttämättä haeta pelkkää lepäilyä, vaan myös hyötyä: omien vihannesten, marjojen ja yrttien kasvattamista, vastapainoa työlle, tekemistä käsille ja oman työn jäljen näkymistä. Oma puutarha ei ole välttämättömyys, vaan kaikki tämä onnistuu myös parvekkeella kuin terassillakin.

Kesän trendit näkyvät myös puutarhassa

Omasta puutarhasta voi suunnitella juuri sellaisen kuin itse haluaa. Vallitsevissa trendeissä näkyvät niin perinteiset mummonpuutarhat moderneilla vivahteilla kuin luonnolliset sekä vuoden suurin hitti: urbaanit puutarhat. Vuonna 2020 myös leikkokukkien kasvattaminen on nousussa. Kukkien poimiminen omasta puutarhasta on monien haave ja puutarhoihin suunnitellaan kauniita kukkapenkkejä. Kaikki tilansäästöön tähtäävä on trendikästä – vertikaali viljely, pienet ja näppärät viljelyastiat ja pienikokoiset kasvit.

Trendikäs kotipuutarhuri istuttaa oman alueen luonnollista kasvillisuutta tai alueella kasvatettuja puita ja pensaita. Puutarhan voi myös suunnitella luonnolliseksi eläimiä varten: siileille suojia, vesiaiheita ja -kasveja sammakoille sekä ötökkähotelleja perhosille ja muille hyönteisille. Muodissa ovat myös ötökkäystävälliset kasvit kuten laventeli, samettiruusu, kehäkukka ja auringonkukka.