112-päivää vietetään Kyläkaupalla lauantaina

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

112-päivää vietetään vuosittain 11. helmikuuta. Kyläkaupalla 112-päivää vietetään tällä kertaa hieman jälkikäteen, lauantaina 15.2.2019 kello 11.00-15.30. Tapahtumapäivänä Etelä-Pohjanmaan Pelastuslaitoksen Töysän VPK:n osasto saapuu esittelemään toimintaansa Tavarapuodin etupihalle.

Päivän aikana on mahdollista tutustua alkusammutukseen, rasvapalon sammutukseen ja palomiesten työvälineisiin ja lisäksi luvassa on kolariauton leikkausnäytökset kello 13 ja 15. Asiakkailla on myös mahdollisuus päästä pienelle ajelulle paloauton kyydissä. Pelastuslaitoksen ajoneuvot ovat kuitenkin samalla hälytysvalmiudessa, joten mahdollisen hälytyksen tullessa ne rientävät töihinsä.

Tapahtuman yhteydessä on hyvä tilaisuus päivittää kodin sammutusvälineet ajan tasalle ja kerrata kodin turvallisuuteen liittyviä asioita ammattilaisten avulla.

Turvallinen arki syntyy pienistä teoista

112-päivä on eri Suomen turvallisuustoimijoiden yhteinen kampanja arjen turvallisuuden parantamiseksi. Kampanjassa halutaan kiinnittää ihmisten huomio tapaturmien ja vahinkojen ennaltaehkäisyyn kotona, töissä ja vapaa-ajalla. Turvallinen arki syntyy pienistä teoista, joilla jokainen voi parantaa omaa ja läheistensä turvallisuutta. 112-päivä muistuttaa myös hätänumerosta 112 ja sen oikeasta käytöstä. Hätänumero 112 toimii kaikissa EU-maissa.

112-päivän kampanjan taustavoimia ovat poliisi, pelastustoimi, rajavartiolaitos, hätäkeskuslaitos, sosiaali- ja terveysministeriö, sisäasiainministeriö sekä opetushallitus. Kampanjan tavoitteena on tehdä Suomesta Euroopan turvallisin maa.