Kyläkauppa on sisustajan unelma

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Vuodenaikojen vaihtuessa alkaa usein kaivata uutta ilmettä kotiin ja Kyläkaupalla on tähän kaipuuseen ratkaisuja myymälän täydeltä. Voimassaolevat trendit näkyvät Suomessa aina voimakkaimmin seinäväreissä, tekstiileissä ja pienesineissä eli juuri niissä osioissa, joiden päivittäminen on helppoa ja nopeaa. Kyläkauppa tarjoaa ideoita ja inspiraatiota kodin seinien sisäpuolelle sekä edullisen mahdollisuuden muovata kodistasi kuin uuden, olipa tyylisi sitten mikä tahansa.

Trendikkäin teema on kestävyys

Vuoden 2020 trendikkäimmät teemat ovat edelleen ekologisuus, vastuullisuus ja kestävyys. Sisustustrendien sykli on selvästi pidentynyt, ajattomat ja kestävät valinnat ovat korvanneet koko ajan muuttuvan muodin. Jatkuvan kuluttamisen sijaan suositaan klassisia ja arvonsa säilyttäviä esineitä ja kalusteita. Viime vuonna vallinneet trendit ovat ajankohtaisia vielä nytkin.

Maanläheisyys ja boheemius ovat päivän sana. Sisustuksen värit ja materiaalit tulevat luonnosta ja niillä haetaan levollista ja rentoa tunnelmaa. Vuonna 2020 trendikäs sisustaja suosii luonnon omia materiaaleja, kuten pellavaa, villaa, puuta sekä rottinkia ja bambua.

Persoonallinen ja yksilöllinen koti

Persoonallisuus ja yksilöllisyys ovat edelleen sisustuksen kantavia teemoja. Koti on paikka, jossa omat mieltymykset saavat näkyä – kodin pitää olla asujansa näköinen. Persoonallinen koti syntyy kerroksellisuudesta, joten kaiken ei tarvitse olla heti huomenna valmista. Trendikkäässä kodissa saa olla sekaisin uutta, vanhaa, perittyä ja kierrätettyä. Ei myöskään tarvitse valita vain yhtä tyyliä ja pysyä siinä, vaan sekoittaminen on sallittua.

Vuoden 2020 sisustustrendeissä tulevat esille elämänilo, mielikuvitus ja vapaus irrotella. Yhdistele rohkeasti kuoseja, muotoja ja materiaaleja. Sisustamisen ei tarvitse olla vakavaa ja valintoja on lupa tehdä pilke silmäkulmassa.

Vihersisustus

Vihersisustamisen suosio jatkuu edelleen. Uusi vuosikymmen tuo esiin aiempaakin runsaammat ja kerroksittain asetellut viherkasviryhmät, joiden avulla on helppo luoda kodikasta tunnelmaa – bonuksena ne myös puhdistavat huoneilmaa. Huonekasveja saa olla paljon, sekoita rohkeasti erikokoisia ja erilaisia kasveja ja ruukkuja. Jos et ole viherpeukalo, kodin voi koristella kasvikuvioiduilla tekstiileillä tai tapetilla sekä itse sidotuilla kransseilla ja kimpuilla. Viherkasvien rinnalle ovat nousseet entistä isommin erilaiset kuivakukka-asetelmat ja heinät, joista valmistetut seinäkoristeet ovat myös yleistymässä.

Väriä elämään

Maanläheiset, murretut ja pehmeät sävyt pitävät pintansa. Harmaiden sävyjen rinnalle ovat nousemassa yhä voimakkaammin ruskean ja beigen eri sävyt. Trendikkäimmiksi väreiksi tänä vuonna ovat nousseet sininen, keltainen ja neutraalit värit. Pantonen vuoden väriksi vailittu sininen ”Classic Blue” ja Tikkurilan keltainen ”Lemonade” ovat ajankohtaisia sisustuksessa. Vaaleana pastellina Lemonade sointuu hienosti kevään sisustukseen esimerkiksi sisustustyynyissä tai matossa. Pellava sekä värinä että materiaalina näkyy vahvasti sisustuksessa. Esimerkiksi Iittalan vuoden väri on pellava, joka näkyy vuonna 2020 useissa Iittalan lasiesineissä.

Lempeämpien vaihtoehtojen lisäksi rohkeat värit ovat viime vuosina tehneet paluun sisustukseen, pirteät värit ja yllättävät väriyhdistelmät ovat syrjäyttäneet hillittyjä harmaita ja valkoisia. Värien kanssa saa nyt hullutella ja leikkiä rohkeasti.

Valitse itselle sopivin tyyli

On tietenkin selvää, ettei kaikkia trendejä ole tarkoitus tuoda omaan kotiin. Trendien perässä juoksemisen sijaan kannattaa sisustaa koti oman näkemyksen mukaan ja käyttää eniten itseä miellyttäviä ideoita. Kodin täytyy näyttää itselle sopivalta ja viihtyisältä, oman arkeen istuvalta kokonaisuudelta eikä sisustuslehden sivulta. Trendikkäintä on seurata rohkeasti omaa makuaan ja valita aidosti omanlaiset vaihtoehdot.